Mat & hållbarhet

På P5 strävar vi efter att arbeta hållbart, vi gör medvetna val i både arbetssätt och med våra råvaror. Det gäller såväl ekologiskt som ekonomiskt och socialt. Sedan 2019 är vi tvåstjärnigt KRAV-certifierade. Det innebär att minst 50 procent av det totala inköpsvärdet av våra livsmedel består av KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter. En dag hoppas vi kunna höja den procent ytterligare.

Vår verksamhet är numera också Kran-märkt. Här serveras lokalproducerat kranvatten, vilket är mycket mer energisnålt än alternativen. Vårt smörgås- och fikabröd bakas hos KRAV-certifierade hantverksbageriet Kulturbageriet (entréplan Väven). Kaffe och te är ekologiskt och rättvisemärkt. Råvaror till lunch, smörgåsar, konferenser och fest handlar vi i huvudsak från regionen. På höstkanten skördas grönsaker från husets egna odling som vi har i samarbete med Brandts Handelsträdgård på Älvåkern.

Hos oss finns alltid möjlighet att anpassa innehållet vid er bokning. Hör gärna av er så pratar vi ihop oss om hur vi på bästa sätt kan tillgodose just era behov. Nedan följer ett exempel på hur en konferensdag ser ut med vårt basutbud.


Konferensdag med P5’s hållbara tallriksmodell

Naturligt, näringsrikt och gott för både kropp och knopp. Menyer som håller fokus uppe samt värnar om vår miljö och våra lokala gårdar. För en hållbar konferensdag med energin på topp!

Förmiddagsfika

  • Kaffe/te
  • Nypressad/ofiltrerad äppelmust
  • Smörgås (Bröd på surdegsbas från Kulturbageriet, smaksättning av frön & bär.)
  • Frukt

Lunch

Tallriksserverad lunch enligt P5’s tallriksmodell. Alltid grönsaksfokus, varma/bakade/rostade grönsaker. Mindre andel animaliskt protein och ofta/gärna fisk. Vi toppar tallriken med råhyvlad kål/fänkål/rädisor, någon färsk ört.

Vi bottnar med varm sallad på något gryn/korn/matvete eller liknande, uppblandat mer div smaksättare ex tomat, oliver, bönor. Ibland färskpotatis eller råris.

Eftermiddagsfika

Under dagen finns alltid nötter, mandlar, torkad frukt & bär samt färsk frukt att tillgå. Och kanske någon liten godis också.


Addera till din konferensdag

Här nedan följer några exempel på vanliga och omtyckta add-ons hos oss.

Under konferensdagen

  • Smoothie
  • Rawbar
  • Ekologiska lemonader eller alkoholfri hantverksöl till lunchen
  • Avsluta dagen/börja middagen med ett glas bubbel

Efter konferensen