Vårt hållbarhetsarbete

Konferera, möts och umgås med gott samvete. Här arbetar vi aktivt för att skapa ett mer hållbart samhälle.

Hållbara möten, det är vår devis. Förutom att hjälpa dig som bokare att anordna ditt event, möte och konferens på ett effektivt, värdefullt och hållbart sätt, arbetar vi också aktivt med vår egen påverkan. Vill du veta mer om vilka hållbara lösningar vi kan erbjuda just ditt möte? Hör av dig till book@p5.nu.

 

P5:s certifieringar och hållbara åtaganden

Vi har belönade med den internationella miljömärkningen Green Key, något vi är väldigt stolta över. Det innebär att du som gäst hos oss är med och tar ansvar för miljön utan att kompromissa med upplevelse eller bekvämlighet.

Green Key* tilldelas logi- och konferensanläggningar som uppfyller miljömässiga och sociala hållbarhetskriterier inom hela 13 olika områden. Det innebär bland annat att vi:

  • använder förnybar el, energibesparande belysning och har rutiner för minskad energiåtgång gällande uppvärmning och ventilation.
  • källsorterar och återvinner vårt och gästernas avfall.
  • använder miljömärkta rengöringsprodukter.
  • erbjuder våra gäster vegetariska och ekologiska måltider.

Som en del av Blå huset är vi med och driver ett flertal frågor ur ett socialt, miljö- och affärsmässigt perspektiv.

 

Måltider att må gott åt

Vi på P5 tycker att mat och fika är en viktig ingrediens för ett lyckat arrangemang. Vårt kök är KRAV-certifierat till nivå 2, vilket innebär att minst 50 procent av råvarorna är KRAV-märkta/EU-ekologiska/MSC-märkta produkter. Utöver detta tar köket även del av råvaror från projektet #svinngott som leds av Gotthards krog och samarbetspartnern Martin & Servera. Vi premierar också lokala producenter och råvaror.

Dessutom är vi Kran-märkta och har därmed valt bort buteljerat vatten. Istället är våra lokaler utrustade med kranar och glas för självservering av färsk vatten från Umeå, med eller utan kolsyra.

 

Sortera mera

Det finns sorteringskärl i alla våra konferensrum och de allmänna utrymmena. Genom att lägga rätt sak på rätt plats är du med och bidrar till miljöarbetet.

 

Hjälp oss att bli ännu mer hållbara

Vi på P5 tittar ständigt på hur vi kan förbättra och utveckla vårt arbete och bli mer hållbara. Det inkluderar allt från reducerad elförbrukning till minskat svinn. Kontakta oss gärna om du har förslag på hur vi kan förbättra er möjlighet till hållbara möten.

 

* Mer om Green Key

Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 50 länder runt om i världen. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE), som stödjs av några av världens främsta organisationer inom miljö och utbildning som UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

Green Key Sverige är organisationen som driver miljömärkningen nationellt och alla anläggningars Green Key-märkning godkänns och förnyas av en oberoende jury. Samtliga anläggningar kontrolleras också genom regelbundna revisioner för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

Du hittar mer information om Green Key på www.greenkey.se och www.greenkey.global.